«

aug 10

To live and let braai: de 3 grootste braai-fouten.

Helaas moet ik nog veel te veel mensen het verschil tussen een Braai en een bbq uitleggen. Hoewel het me eigenlijk tegen de borst stuit (je hoeft toch ook niet uit te leggen wat het verschil is tussen een goede wijn en een slobberwijntje? en een goede mop hoef je toch ook niet uit te leggen?) zal ik de arme onwetenden hier ook af en toe wat details uit de doeken doen.

Er zijn een aantal basis-fouten die iedere (beginnende) braaimeester nog vaak tegenkomt. James Braai 0027 gaat de strijd aan tegen het kwaad, en helpt ons de 3 grootste fouten te spotten.

1) Braaien op Gas - voor de allerallerlaatste keer; Braaien kan alleen op Hout(skool) of briketten! 


2) Bevroren vlees - voorkom taai vlees; laat je vlees altijd op kamertemperatuur komen voor je het op de braai legt


3) Irritante wannabe-braaimeesters die hun neus in je braaiwerk steken - alle (ja, alle) maatregelen zijn geoorloofd.

James Braai 0027 spot de 3 grootste braai-fouten

2 comments

  1. Yuri

    +1

  2. Yahhan

    Het enige verschil tussen braai en barbecue wat ik in dit filmpje heb gezien zijn de blokken hout waarmee je de Weber barbecue vult. Voor de rest gebeurd bij mij op de barbecue exact hetzelfde. Alleen stook ik op briketten die ik daarna aanvul met grove stukken houtskool.

    Zijn er nog meer verschillen?

    Wel goed trouwens dat de vork een verboden iets is, wel weer jammer dat in de gereedschapskoffer een enorme vork zit, dit geeft toch een beetje een scheef beeld. Zo’n vork moet gelijk uit de koffer en bij het oud ijzer gegooid…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>