«

»

dec 28

Ik maak zelf wel uit wie ik vriend noem!

Ik heb 110 Facebook vrienden, 323 LinkedIn-contacts, 121 Hyves-vrienden, 641/888 Followers/Following op Twitter, 285 adresboek-contacten, en 2 Xing-contacten. En ook nog 10 clubgenoten, 2 verzekeringsadviseurs, 5 (half)zussen-en-broer, (schoon)ouders, 1 verloofde, 1 zoontje en 1 boontje-in-wording. Oh en in de auto gebarentaal ik altijd gezellig met de idioten die de midden-baan onnodig bezet houden. Als ik er over nadenk kom ik ongetwijfeld wel op een paar honderd varianten van (vluchtige) relaties waar ik me in beweeg.

Als je dit leest zul je ongetwijfeld zelf ook geregeld de discussie voeren over de definitie van Online Matti’s, over de tijd die je kwijt bent aan het gewauwel over Kerstlunches op Twitter. Dat je vermeend a-sociaal bezig bent als je tijdens een borrel even je tweets checkt, of de idiotie om via Twitter #Tvoh of #ohohCherso te bespreken met wildvreemden, of nog erger: met je vriendin (online, terwijl ze fysiek naast je zit op de bank).

Nog meer goedbedoelde adviezen van deze vriend:

De vraag blijft wederkeren of je Online Vrienden wel ECHTE vrienden zijn?!?

Natuurlijk moet een Bank niet pretenderen om een ‘duurzame’ relatie met mij te hebben via een hypotheek-community omdat ik toevallig een huis heb gekocht, of denken dat wanneer ik een Gamma-klantenpas heb, ik niet meer shop bij de Praxis. Ik denk inderdaad dat te veel bedrijven te veel geld uitgeven aan zogenaamde communities, duurzame relaties of andere vormen van proberen in te breken op netwerken. Zo geloof ik meer in het activeren van ‘weak links’ op het moment dat het nodig is dan in duurzaam Boeien & Binden; en worden communities behoorlijk overschat.

Maar wat me vooral tegen de borst stuit is de arrogantie en veroordeling die vaak wordt uitgesproken; dat iemand mijn relaties bekritiseert, dat iemand het ‘gek’ vindt als ik een biertje ga drinken met een ‘wildvreemde’, of dat ik iemand troost met een lief fotootje. Of dat het best handig is om te weten dat iemand van LEGO houdt. Laten we vooral ophouden met proberen om een relatie te definieren met een kwalitatief doel, danwel om het kanaal (Twitter) de schuld te geven van verloedering van onze taal, oid. Ik maak zelf wel uit wie ik een vriend noem!

In een wereld waarin de enige constante factor Verandering is; koester nou juist al deze mogelijke manieren om te communiceren en zoek naar de karakteristieken en nuances. Probeer te kijken of je iets toevoegt aan deze conversaties. En als je lief bent mag je misschien ook wel met mijn vriendjes komen spelen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>